Smarte sko

Smarte sko

Det er blevet utroligt populært at gå i retro og vintage tøj og sko. Der er både fordele og ulemper ved det. Af fordele kan man nævne at man med vintage sko, har den ÆGTE vare. Det er den ægte, originale vare og den vil 100% sikkert fuldende dit vintage look. Men desværre, er mange vintage sko, meget gamle og slidte. De kan virkelig være i dårlig stand. At gå i sko, der er i dårlig stand og går i stykker kan være risikabelt. Det kan gøre ondt i dine fødder, dine ben og din ryg. Hvis stroppen eller hælen knækker mens du går, kan du falde og komme til skade. Måske brække eller forstuve en ankel. Derudover ser en slidt gammel sko heller ikke pæn ud. Det betyder dog ikke at alle vintage sko er ragelse. Det er masser af velholdte sko, af høj kvalitet derude. Her er et par tips til hvordan de rigtige vintage sko.

Køb af vintage sko online:

  • Se nøje på billederne. Se efter revner i læderet eller på anden måde ødelagt materiale.
  • Stil spørgsmål. En god sælger, kan og vil gerne svare på en masse spørgsmål. De ved noget om varen og kan sikkert også give dig flere billeder af skoen.
  • Overvej prisen. Hvis skoene er i tvivlsom stand, skal du i hvert fald ikke betale for meget for dem. Så vil du få meget mere ud af pengene ved at købe nye sko. Så vær opmærksom.
  • Vær sikker på at skoene passer. Vintage sko er som regel ret små. Hvis du har store fødder, kan det anbefales at lave et omrids af dine fødder på et stykke papir. Mål derefter tegningen på forskellige led og sammenlign målene med skoenes mål. Så er du langt sikrere på at dine sko passer.

Køb af vintage sko direkte ved forhandleren/sælgeren:

  • Prøv skoen! Hvis du ikke kan få lov at prøve skoen før du køber de, så lad være med at købe den. Kort og godt. Det er også bedst hvis du kan få lov at gå lidt i skoene først. Det giver et godt indtryk af hvordan de vil føles på langt sigt. Dine fødder svulmer en smule op når du går rundt, så på den måde vil du være sikker på at du kan holde dem ud i længden. Så gå lidt rundt i butikken skoene på.
  • Undersøg dem nøje. Undersøg hver sko omhyggeligt. Hver centimeter af skoen sal undersøges så du kan se om de har taget skade eller har skønhedsfejl.
  • Tjek deres holdbarhed. Prøv forsigtigt at bøje skoene, for at få et lille indtryk af hvordan de tager almindelig brug. Om de kan holde til dagligdags brug og fodens bevægelser. Mærk efter om stropperne holder og ikke går i stykker ved en smule belastning. Det er træls når de pludselig knækker. Pres lidt på hælen for at kontrollere dens styrke. Værk sikker på at hælen sidder ordentligt fast og ikke er løs nogen steder. Stik hånden ind i skoen så du kan sikre dig at den ikke er i stykker indvendig, især ude i spidsen.
  • Genbrugsforretninger, loppemarkeder, antikvariater og lign er gode steder at kigge efter vintage sko. Så hold øjnene åbne og gør dig en god handel.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *