En lille historie om USB stick

En lille historie om USB stick

En USB stick er en lille, kompakt lagerenhed, som er meget praktisk i mange forskellige sammenhænge. Den har stor kapacitet, den er hurtig og nem at bruge, og så kan du nemt have den med overalt. Det er oplagt at bruge en USB stick til sikkerhedskopiering af dine filer, hvad enten det drejer sig om dokumenter, billeder, film eller musik.

Sådan en sikkerhedskopiering kan være guld værd. Jeg har selv prøvet det i mit sidste studieår, hvor min gruppes semesterprojekt blev reddet af en USB stick.

Vi havde arbejdet hårdt på projektet hele semestret, og nu var der kun et par uger til, at det skulle afleveres. Vi var selv ret godt tilfredse med resultatet, og nu skulle rapporten blot finpudses for de sidste detaljer.

Hele semestret havde gruppen arbejdet sammen via Google Docs, og det havde fungeret rigtigt godt. Vi arbejdede hver især på vores del af rapporten og lagde dokumenterne op på Google Docs, så alle kunne se dem igennem og komme med kommentarer og forslag til rettelser.

Da datoen for afleveringen nu nærmede sig, fik vi den geniale idé at leje en hytte i  en uges tid, hvor vi så kunne arbejde tæt sammen om de sidste finpudsninger. Vi var helt sikre på, at vores gode samarbejde i en hytte langt væk fra alting ville gøre vores rapport til den mest perfekte rapport, som nogen lærer eller censor nogensinde havde stiftet bekendtskab med.

Som sagt, så gjort. Vi søgte på nettet og fandt en campingplads et godt stykke syd for Køge, hvor man kunne leje en lille hytte til en overkommelig pris. En af mine studiekammerater lånte en bil af sine forældre, og så var vi afsted.

Den første aften i hytten var rigtig hyggelig. Vi havde besluttet, at vi først ville gå i gang med arbejdet næste dag, så vi brugte aftenen på at indrette os, fordele sovepladserne og spise en god middag. Vi gik forholdsvist tidligt i seng, for vi ville være friske til arbejdet med rapporten næste morgen.

Efter en hurtig morgenmad, samledes vi om spisebordet med vores bærbare computere. En fra gruppen havde medbragt mobilt bredbånd med router, og det fandt han hurtigt frem og stillede op. Alt var klart – nu skulle vi bare logge på det mobile bredbånd. Men intet skete. Lige meget, hvor mange gange vi bad vores computere om at søge efter et netværk, så fandt de ingenting. Vi blev nervøse. Hvad var der galt? Hurtigt opdagede vi, at vi heller ikke havde nogen forbindelse på vores mobiltelefoner. Det gik op for os, at vi simpelthen var havnet i et område med meget dårlig dækning, og det mobile bredbånd virkede derfor ikke!

Nu var gode råd dyre. Vi var jo afhængige af at kunne komme på nettet, så vi kunne arbejde med vores rapport på Google Docs. Vi begyndte at diskutere. Nogen foreslog, at vi simpelthen kørte hjem igen, mens andre indvendte, at nu havde vi jo betalt  for hytten, så det ville være spild af penge. Kunne vi køre til Køge og finde et hotspot? var der nogen, der foreslog, mens panikken bredte sig. Kun ét af vores gruppemedlemmer sad stille og roligt med et vidende smil på læben. Jeg kunne ikke lade være med at blive lidt irriteret på ham. Fattede han da ikke situationens alvor? Men pludselig trak han en USB stick op af sin skjortelomme og holdt den frem for os. “Slap nu af,” sagde han roligt, “hvad tror I, jeg har her?”

Der blev stille i nogle øjeblikke. “Øh… en USB stick…?” var der en, der foreslog. “Jaeh,” sagde han, “og på den USB stick har jeg en kopi af vores rapport.” Han smilede triumferende og lagde sin USB stick på bordet. Efter et sekunds forbløffet tavshed brød vi alle sammen ud i jubel. Nu var vores semesterprojekt reddet!

1 kommentar

  1. Povl
    okt 9, 2012

    Vi brugte også google docs en del, men det var bare belastende når man importerede dokumenter til word. Derfor skiftede vi over til dropbox, og det er bare super smart at det synkroniserer konstant. Så er filerne både online, og hvis du er offline har du dem på din harddisk 😉

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *