Motivation i hverdagen

Motivation i hverdagen

Der bliver snakket utroligt meget om at man skal holde sin egen motivation, og der er forskellige guruer der mener at de har svaret på hvordan man skal gøre. Det kan være motion, det kan være at smile til sig selv om morgen eller finde de fede job med den fede løn. Uanset hvad så er det svært at motivere sig selv – og det jeg har fundet ud af som selvstændig igennem mange år, er at som selvstændig der er man alene om at finde det der motiverer i hverdagen. Jeg selv kræver meget motivation når jeg skal ud og undervise og afholde eksempelvis mine excel kurser som jeg jo har afholdt i mange år. Når jeg skal afsted til det, så skal det jo helst virke på kursisterne som om jeg brænder rigtigt meget for at undervise og bruge excel. Det gør jeg naturligvis også – men derfor kan man godt på 12 år blive lidt træt af programmet eller at gennemføre excel kurser i det.

Det er nu aldrig lykkedes for mig – for jeg har det der skal til for at drive mig selv fremad. Jeg holder min egen motivation og det er endda helt uden kunstige sødestoffer, eller andre rusmidler end Kaffe 🙂 Jeg har et fedt hus, en dejlig familie og en rigtig lækker have hvor jeg går og hygger mig. Jeg lader op i mange timer ved at gå rundt og nyde min have. Dufte til blomsterne, plante nye krydderurter eller bare gå og lytte til fuglenes sang i trætoppene.

Nu er det desværre vinter – men man kan så småt se krokus og erantis kommer op af jorden selvom frosten har gjort hvad den kan for at få dem slået lidt tilbage så kæmper de aligevel. Det er den lækreste følelse at gå rundt i haven og mærke, hvordan foråret det stille og roligt kommer til Danmark og hvordan haven den spirer. Det betyder også at nu varer det ikke længe før jeg kan begynde at dufte til mine krydderurter og lade op til at skulle lave kryddersnapse igen. Det bliver uden tvivl fantastisk så alle dem der følger med på kryddersnapsen.dk de kan lære nye tips og tricks til at lave snapse.

Så når jeg skal motiveres, finde på nye ting eller bare har en udfordring jeg ikke kan løse så tager jeg tøj på der passer til det vejr vi har i Danmark og så vader jeg ud i naturen og slapper af. Det sjove ved den løsning er at uanset hvad – lige pludselig så kommer løsningen helt af sig selv, motivationen blomstrer og jeg kan gå ud og levere varen i form af det bedste Excel kursus endnu engang. Det er det kunderne betaler for og det er det de får – netop fordi jeg har fokus på at motivere mig selv så jeg kan motivere mine kursister til at gøre det bedre i morgen end de gjorde igår.

Så hvad med dig –  hvad gør du for at motivere dig selv i dagligdagen så du er skarp og har lyst til at stå op om morgenen?

P.S. du kan også se nogle motivationstips ved at klikke her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *