Nyeste mode indenfor IT

Nyeste mode indenfor IT

Kan man overhovedet snakke om mode, når det handler om IT – som mange årig underviser, så mener jeg nu nok man kan snakke om mode indenfor IT. Specielt indenfor det område, som virksomheden begiver sig med. Nemlig Office kurser og specielt Excel kurser. Det er helt tydeligt at se her hvad der er gået mode i for de danske virksomheder. Tidligere var det meget Outlook der var mode i at bruge – alle brugte Outlook, alle var enige om at Outlook var svært og ikke mindst så var alle enige om at Outlook var et program man skulle blive meget bedre til – for blev man det, så kunne alt reddes. Lidt sat på spidsen så virkede det nærmest som om det var kuren for alt!

Der var ingen tvivl om at sådan noget som at blive mere effektiv i Outlook var brugbart for mange, og det sparede og sparer stadigvæk rigtigt mange penge for de virksomheder der investerede i kurser indenfor dette område. Det eneste jeg agiterer mod her er det nærmest mode fænomen der opstår pludseligt. Nå men nu skal det jo sådan set ikke komme til at lyde som om jeg er en gammel mavesur mand – så jeg må hellere komme tilbage på sporet igen.

Den nyeste mode – eller skulle jeg hellere skrive, det som virksomhederne idag har meget fokus på indenfor deres IT er udover deres ERP/Økonomisystemer at få lavet portalsystemer. Portalsystemer således at der til hver en tid kan deles informationer i hele virksomheden uden for mange papirgange. Det er eksempelvis sådan noget som InfoPath og SharePoint kan hjælpe med.

SharePoint og InfoPath er i sammenhæng med hinanden et system, der virkelig kan effektivisere dagligdagen hos mange virksomheder. Tænk bare over de rå mængder af papirer der florerer rundt på din egen arbejdsplads. Hvor mange gange skal du ikke sætte din klo på et stykke papir, faxe en kontrakt eller sætte en aftale i den store mappe bag dig. SharePoint og InfoPath – sat rigtigt op – er et system der hjælper med dette.

Jeg kender rigtigt mange IT nørder der arbejder med dette. Også folk der tidligere har arbejdet med hardcore programmering, webudvikling eller andet mere eller mindre spændende IT. De er allesammen idag enten omskolet eller ved at blive omskolet til at håndtere de nye udfordringer med deling af information på tværs af virksomheden med en fælles platform på nettet. I praksis betyder det at jeg tror vi over de næste 5-7 år ser et kæmpe boom i antallet af virksomheder der får denne løsning installeret og begynder at bruge det.

Eller – det vil sige. Jeg håber på at folk begynder at bruge det. Det er jo et relativt stor system, og det vil uden tvivl kræve at man ændrer flere ting i forbindelse med folks holdning til brugen af IT. Så jeg spår at der vil være mange virksomheder der må igang med de store uddannelsesplaner for fremtiden for at folk kan følge med til at bruge de mange muligheder. Det ser jeg dog ikke som et større problem, da de midler der bliver brugt til uddannelse og opsætningen af systemet meget hurtigt skulle kunne tjene sig selv hjem igen.

jeg har selv igennem mit arbejde siddet og kigget på kurser indenfor IT dem jeg umiddelbart faldt over var dem her – de ser faktisk ud til at have nogle fede referencer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *