Billigt er godt

Billigt er godt

I den boligforening, hvor jeg er ansat som administrator, bruger vi temmelig mange billige tryksager af forskellig karakter. For eksempel er der ofte behov for at opsætte forskellige beskeder til beboerne på de opslagstavler, vi har i hver eneste opgang.

Et andet behov er forskellige skemaer, blandt andet til varmeregnskab og den slags, som vi bruger en hel del af både på kontoret og ude hos beboerne. For en del år siden stod vi selv på kontoret og fotokopierede de forskellige ting, som var skrevet på skrivemaskine.

Siden fik vi computere og printere, men når en eller anden tryksag skal bruges i mange eksemplarer, er det faktisk ret dyrt at fotokopiere eller udskrive på egen printer.

Derfor var det meget velkomment, da en fabriksbygning ret tæt på vores administrationskontor for fire år siden skiftede ejer, og et trykkeri flyttede ind i bygningerne. Jeg havde på det tidspunkt flere gange tænkt på, at jeg burde få lavet en grundig udregning af vores omkostninger ved selv at printe og kopiere vores forskellige tryksager, for jeg havde en mistanke om, at det i virkeligheden var for dyrt at udføre arbejdet selv.

Derfor aflagde jeg vores nye nabo et besøg, da trykkeriet var færdigindrettet og tilsyneladende begyndt at fungere. Jeg havde en god snak med indehaveren, der som udgangspunkt mente, at han formentlig kunne levere vores tryksager til samme pris, som det kostede os at gøre det selv.

Men, understregede han, den dag jeres fotokopimaskine ikke kan mere, og I skal ud at investere i en ny, så vælter regnskabet, for den udgift tæller jeg ikke med, når jeg mener, vi kan gøre arbejdet for jer for den samme udgift, som I har nu, hvis I altså regner jeres egen arbejdstid med.

Det lød jo meget fornuftigt, og tilfældigvis var vores store kopimaskine begyndt at gøre knuder, og den servicemand, der sidst var ude hos os for at reparere den, havde bemærket, at den nok ikke har så lang tid igen.

Jeg sagde til trykkeren, at jeg nok alligevel stadig ville printe diverse beskeder til beboerne ud selv, for det var trods alt det nemmeste. Han protesterede og fortalte mig, at han kunne levere billig print på få minutter, og da vi jo bor så tæt på hinanden, kunne han ikke se, at der var noget problem i det.

Han ville selvfølgelig gerne have boligforeningen som kunde, og jeg kunne love ham, at jeg ville regne grundigt på tingene og så vende tilbage til ham igen.

Det gjorde jeg og fandt frem til, at de priser, han havde givet mig som eksempler, var så tillokkende, at det ville være helt oplagt at lade hans trykkeri udføre stort set alt vores arbejde på papir, når lige bortses fra breve.

Trykkeren havde også vist mig nogle meget flotte og billige plakater, som hans trykkeri havde udført. Det vil også højne vores budskabers gennemslagskraft overfor beboerne, hvis de forskellige opslag ser mere professionelle ud, så jeg besluttede mig for at søge bestyrelsen om tilladelse til at lade trykkeriet lave vores tryksager. Det har bestyrelsen nu heldigvis nikket ja til.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *