Mode til tvillinger

Mode til tvillinger

Der er af og til fordele forbundet med at være en tvilling. Det oplevede jeg endnu et eksempel på her i weekenden, da jeg ringede til min tvillingesøster, Maja, for at høre, om der måske var mulighed for, at jeg kunne låne en kjole af hende til en stor fest, som jeg er inviteret med til i forbindelse med mit arbejde.

Baggrunden for min bøn til Maja er, at jeg ikke selv har noget tøj i den stil, som vil være passende til festen, hvor jeg er sikker på, at de andre kvindelige deltagere møder op i flotte gallakjoler. I invitationen er det nemlig angivet, at herrerne bedes komme i smoking og damerne i lange kjoler. Så er stilen ligesom lagt.

Men jeg har som sagt ikke nogen kjoler, der vil være passende til lejligheden, og lige i øjeblikket efter min skilsmisse for et lille års tid siden kniber det med økonomien til bare at gå ud at købe et eller andet dyrt festskrud, selv om jeg selvfølgelig har lyst til det. Men der er jo butikker med kjoler online

Men det hører ret beset også til sjældenhederne, at jeg bliver inviteret til fester, hvor den type påklædning er et must. Jeg har da i min garderobe et par deciderede festkjoler, men ingen af dem er lange, for det er begge to kjoler, som jeg har købt til en festlig nytårsaften.

Det er noget andet med Maja, for hun er gift med en mand, der bevæger sig i de højere luftlag i erhvervslivet, så hun er temmelig tit til fester, der kræver de helt store rober, mens mændene er enten i smoking eller ligefrem et kjolesæt.

Derfor har Maja et pænt udvalg af den slags kjoler, som jeg tit har beundret, når jeg har været på besøg hos hende og hendes mand. Og det er fortsat sådan, at Maja og jeg har præcis de samme mål, så vi kan uden problemer passe hinandens tøj.

Og da jeg ringede til Maja svarede hun selvfølgelig straks, at jeg er særdeles velkommen til at låne en kjole af hende til festen i det firma, hvor jeg er ansat, og hun foreslog, at jeg kom over til hende dagen efter, nemlig om søndagen.

Jeg følte mig nok lidt lille, da jeg var kommet over til Maja og hun muntert foreslog, at vi straks skulle gå op i hendes gigantiske påklædningsværelse ved siden af soveværelset for at se på aften kjoler, som hun lidt beskedent kalder de rober, hun fører sig frem i, når alle sejl skal sættes til.

Det var lidt som at være i slaraffenland at kigge nærmere på hendes garderobe. Jeg havde på forhånd tænkt på en bestemt kjole, som jeg kunne huske fra en tidligere lejlighed, og den hang da også på sin bøjle i skabet. Jeg har altid beundret lige netop den kjole, så jeg spurgte lidt forsigtigt, om jeg kunne låne den.

Ikke noget problem, svarede Maja, og den har oven i købet lige været til rensning, fordi jeg spildte på den, sidst jeg havde den på. Nu glæder jeg mig for alvor til festen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *