Hvor længe skal forældre betale for deres børns forbrug ?

Hvor længe skal forældre betale for deres børns forbrug ?

Der er nok mange andre forældre end os der har stillet sig selv det spørgsmål. Jeg er på ingen måde nærig, og har heller ikke i sinde at blive det, det er på ingen måde derfor jeg spørger om det. Jeg vil kune mine børn det bedste, og det ved de også godt hvis du spørger dem.

Historien er den, at min kone og jeg har to halv voksende børn på henholdsvis 16 og 18 år. Jeg har gennem hele der opvækst gladelig betalt for alle de ting de skulle have, og det mener jeg faktisk at man som gode forældre skal gøre. Der er naturligvis en balance der hedder, at man heller ikke ønsker af få to meget forkælede piger ud af det. Min kone og jeg har været meget opmærksom på denne balance gang, og jeg synes faktisk selv at det hele er lykkes super godt. Vi har også altid været af den opfattelse, at en god opdragelse også har været, at de skulle have et fritidsjob hvis det overhoved var muligt på grund af fritid og skolegang. Vi har også været af den opfattelse, at det ikke skulle være i det firma de ejer, for det har været vigtigt for os, at de prøvede hvad det vil sige at arbejde. Det mener vi, at de bedst ville lære, hvis de fik fritidsjob et andet sted end hos os.

For nu at vende tilbage til det egentlig spørgsmål. Det er sådan nu, at den yngste på 16 år lige har fået et fritidsjob hvor hun faktisk efter hendes alder bliver betalt godt. Den ældste er lige fyldt 18, og dette har betydet at hendes løn er steget en god del. Hun har derfor en ret god løn udbetalt hver måned, og alligevel så kommer hun nogle gange og spørger om hun må få det ene af det andet. Det er som forældre svært at sige nej, når hun som foreksempel som i sidste uge kommer som spørger om hun må få et nyt krøllejern. Hun tjener jo egentlig sine egne penge, og når jeg så siger det til hende, at hun jo tjener sine egne penge, så kommer de små bambi øjne der er så svære at modstå, men hun sige – Jamen jeg spare jo op til jeg flytter hjemmefra – Hvad gør man som far så ?

Det er sådan et Sylen krøllejern hun har fået kig på fra HH Simonsen. Det er ikke fordi hun har valgt det dyreste, for jeg var lige inde og kigge på, hvad sådan et krøllejern koster. Jeg synes bare det er utrolig svært at sige nej til sin egen datter. Jeg tror specielt der er mange mænd der har det sådan, at de ikke kan sige nej. Er der nogle andre fædre der også har en holdning til dette, og hvornår man skal bede sine børn om at betale sig, nå de nu tjener deres egne penge. Kom frem med jeres holding, for håber ikke jeg står alene i at det er så svært – Skal hun havde det Sylen Krøllejern ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *