Arbejdstøj og sko – Moderne danske tøjmærker

Arbejdstøj og sko – Moderne danske tøjmærker

Er du i tvivl om hvilke mærker der er danske, når det kommer til arbejdstøj og sko, og vil du gerne vide, hvilke af mærkerne der er bedst, eller i hvert fald hvad de er gode til, så er du kommer til det helt rigtige sted. Her er i hvert fald en oversigt over de bedste danske mærker, og hvad de byder på, så du kan få det rigtige tøj, når du skal købe arbejdstøj næste gang!

HKSDK

HKSDK sko er nok et de mest kendte danske brands når det kommer til arbejdssko. De udvikler professionelt fodføj af meget høj kvalitet og har siden 1997 vokset sig til at være en af mest innovative producenter af professionelt fodtøj i Europa. Kigger man efter arbejdssko, sikkerhedssko eller lign, er HKSDK svære at komme udenom, da de har et super godt sortiment der er udbredt hos mange forhandlere.

Mange danskere kender også HKSDK som ”HKS”, hvilket er grundet de i starten hed ”HKS” med har for efterhånden nogle år siden valgt, at tilføje ”DK” til deres navn. Om det handlede om at de ville gøre deres brand mere dansk, eller om de ikke ville forveksles med auto dele (HKS er en virksomhed der producere tuning udstyr m.m. til biler) tør jeg ikke sige.

Brynje

Brynje er en af Danmarks største producenter af arbejdstøj og arbejdssko og har, siden 2012 hvor de blev opkøbt af SIKA Footwear, været bosiddende i Herning. Deres kvalitet er meget høj og har et kæmpe sortiment af mine forskellige prislejer, de er altid en kig hver, hvis man vil have noget godt arbejdstøj.

Udover at være kendt for arbejdstøj og sko af yderst høj kvalitet, så har de også de senere år været kendt for produktkataloger der er lidt mere ”spicy” end de fleste, med letpåklædte kvinder, som de fik en del kritik for. Det er der dog blevet arbejdet på senere, og de er nu lidt mere sobre end før.

MASCOT Workwear

MASCOT Workwear er også en af de helt store spillere på det danske marked, og har lige nu medarbejdere i 15 forskellige lande, heriblandt Danmark, selvfølgelig, Tyskland og Vietnam. De blev grundlagt i 1982 og har i dag hovedkvarter i Silkeborg. Fabrikken i Vietnam ejer de selv, og kan altså let følge med i produktionen og sørge for god kvalitet.

Både hvad angår deres arbejdstøj og arbejdssko, er kvaliteten helt i top, og deres design henvender sig nok mest til de seriøse håndværkere som ikke ønsker alt for modebevidst arbejdstøj. Hvor Brynje og WorkZone måske har lidt mere fokus på at deres arbejdstøj også ser godt ud. Så ønsker man bare solidt, sikker arbejdstøj af god kvalitet, uden det helt store lir, så skal du vælge MASCOT med ro i maven.

FE Engel

FE Engel er en af de ældste producenter på det danske marked og har rødder helt tilbage til 1920’erne. De er ligesom MASCOT også en producent med fokus på det lidt mere traditionelle og henvender sig igen til dem som ikke ønsker deres arbejdstøj skal være ”smart og fancy”, men bare skal være i høj kvalitet og sikkert. De er især kendt for deres gode arbejdsjakker og veste, som man især ser mange landmænd benytte sig af. FE Engel hører under det danske selskab med navnet F. Engel K/S og er familieejet.

WorkZone

WorkZone arbejdstøj hører ligesom FE Engel under det store familieejede firma F. Engel K/S og producere arbejdstøj af høj kvalitet. WorkZone har lidt mere fokus på design og udvalg end FE Engel har, og rammer derfor en meget bred målgruppe. De leverer alt lige fra halsvarmere og knæpuder til overalls og murerjakker, og har mange farver, design og funktioner at vælge imellem. Tit kan man også finde nogle lidt billigere alternativer fra WorkZone, så er man prisbevidst og vil man stadig gerne have lidt fedt design på sit arbejdstøj, så kan WorkZone stærkt anbefales.

OCEAN Rainwear

OCEAN Rainwear er den sidste af de danske tøjmærker jeg vil komme ind på i denne artikel, og skal bestemt ikke overses. De er især kendt for deres utroligt gode regntøj, som navnet også antyder, og skal man ud og finde regntøj som holder tørt selv i de mest barske miljøer, så er OCEAN the way to go. Jeg har i hvert fald aldrig oplevet regntøj af højere kvalitet end deres.

Udover regntøj til professionelle producere de også en fint udvalg af regntøj til børn og laver derudover også nogle rigtig gode gummistøvler som jeg i hvert fald har meget glæde af, når jeg tager på fisketur, det er i hvert fald sjældent mig der brokker mig over våde fødder, eller at være våd i det hele taget.

 

Håber i kunne bruge mine anbefalinger til noget 🙂

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *