Biopejs – en super elegant løsning!

Biopejs – en super elegant løsning!

Ild har altid været en helt grundlæggende bestanddel af mennesket, siden vi i tidernes morgen forstod at lave det selv. Det har været grundlaget for tilberedning af maden, måden at holde varmen på, tryghed for rovdyr. I de mere moderne tider tjener bålet også som middel til at blive reddet i en overlevelses situation, både ved signal værdien, men også til desinficering af vand. Verden ville ganske enkelt ikke have været den samme for os mennesker, uden opdagelsen af ild, og kontrollen af den. Et ur instinkt, som følger det moderne menneske i dagens hverdag. Det får mange til at investere i forskellige pejse løsninger i hjemmet, da det i de kolde måneder er en både romantisk, hyggelig og effektiv måde at opvarme boligen på. Men, hvor almindelige pejse kræver store ændringer og i sidste ende er mere stationære og permanente løsninger, så er en biopejs en helt anden historie.


Hvad er en Biopejs
I modsætning til en traditionel pejs, som kræver både skorsten og tilladelser i forhold til bygge regulativer, så er en biopejs langt mere fiks. Det er løsningen til husejeren, som ønsker sig denne ur gamle tradition i hjemmet, men ikke vil bruge hverken penge eller tid på store håndværker krævende ændringer. En biopejs er ganske enkelt en pejs som brænder bioethanol. I forbrændingen af bioethanol sker der ikke udvikling af giftige gasser eller andet som for eksempel sod. Det eneste biprodukt der er af forbrændingen er en smule damp. Det gør en biopejs ideel til brug indendørs, sålænge man sørger for at det er i rum med udluftning. Udluftningen skyldes at ild naturligvis bruger ilt, og har man en pejs kørende længe, uden at der er ny tilførsel af luft, så kan der godt blive mindre behageligt.

En Biopejs er super elegant og praktisk
Udover at en biopejs ikke kræver store forandringer i boligen for at blive sat i brug, så er den også markedsført i smarte designs, som passer ind i boligen. Man kan få dem i fritstående modeller eller som modeller der hænger på væggen på samme måde som ens fladskærms TV. Enkelte kan leveres som fakler med et mere aflangt vertikalt design. Uanset præferencer, så findes der noget for enhver smag, hvis man er til hyggen med åben ild i boligen. De frit stående modeller kan flyttes rundt med efter behov, og har man en kølig sommeraften lyst til at få lidt ekstra hygge på terrassen, så er det bare at snuppe sin biopejs med derud.


Kan en Biopejs erstatte centralvarme?
Nej, en biopejs er ikke så effektiv i sin varmeafgivelse som en normal pejs. Det er der flere årsager til, men først og fremmest, så er der tale om små mobile enheder og ikke pejse til decideret opvarmning. At temperaturen vil stige flere grader i et rum, hvor den anvendes, det er givet, men hvor meget, det afhænger både af rummets størrelse, pejsens ydeevene og gennemtrækket i rummet. Men en investering i en biopejs skal primært være for hyggens skyld, og ikke som en løsning frem for andre til at opvarme boligen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *