Ordentligt vintertøj

Ordentligt vintertøj

Alle forældre vil det bedste for sine børn. Dette indebærer også, at købe noget ordenligt vintertøj til dem. Der er uendelige muligheder for leg i sneen vinteren over, og det er derfor vigtigt, at man som forældre sørger for, at ens barn igennem påklædningen har de rette forudsætninger for at gøre leg i sneen til en sjov oplevelse for både barnet selv og dets forældre. Der er mange valgmuligheder, når det kommer til vintertøj, og det kan derfor for nogle forældre virke som lidt af en uoverskuelig opgave at vælge det rigtige sæt vintertøj til sine børn. Med en flyverdragt går man dog sjældent galt i byen. Flyverdragten er den ideelle vinterpåklædning til småbørn. Den varmer på samme tid med, at den sørger for at barnet får den optimale oplevelse i sneen.

Flyverdragt

Flyverdragten er lavet i samme stilart som pilotens heldragt, hvorfra navnet også udspringer. I forhold til leg i sneen er denne stilart den optimale. Der er nemlig ikke andre steder for sneen at komme ind, end der hvor fødder, hænder og hoved stikker ud. Man har altså reduceret antallet af åbninger i dragten til kun at omfatte de allermest nødvendige.  På denne måde kan flyverdragten med større sandsynlighed holde sneen ude af flyverdragten. Til trods for at det kun er de allermest nødvendige åbninger, der er tilbage, skulle der jo stadig være mulighed for, at sneen kommer ind i dragten. Men her har producenterne tænkt smart. De har nemlig minimeret risikoen ydereligere ved, at de i alle åbninger har indsat elastiksnor, så dragten slutter så tæt til barnet som muligt og derved holder sneen ude. Man fandt dog ud af, at det ikke var nok bare at fore flyverdragten så godt som muligt og sørge for, at sneen ikke fandt vej ind i flyverdragten. Man begyndte derfor at eksperimentere med vind- og vandtæthed. Ved at gøre flyverdragten vind- og vandtæt kunne man undgå vindpust og smeltet sne i at nå ind til barnekroppen. Med hensyn til foringen betød det, at det ikke var nødvendigt at fore flyverdragten spor meget. Det er med til at sikre, at barnet nogenlunde har de bevægelsesmuligheder, det nu ellers ville have uden en flyverdragt. Samtidig sikrede det et bedre klima i flyverdragten.

Det næste problem bestod så i åndbarheden. Barnet skulle nemlig være i stand til at komme af med det fugt, det selv måtte forsage. Ved at optimere åndbarheden sikrede man, at barnet kunne komme af med fugten, det selv forsagede. Det blev altså ikke fugtigt og klamt inde under flyverdragten. På den måde minimerede man også risikoen for, at barnet, der bruger flyverdragten, bliver syg.

I dag forholder det sig sådan, at næsten lige meget hvilken flyverdragt, du kigger på, billig som dyr, vil den være vind- og vandtæt samtidig med, at den er åndbar. Der vil dog være forskel på kvaliteten af disse. En dyr flyverdragt vil derfor nok være mere åndbar end en billig flyverdragt. Ligeledes vil den dyre flyverdragt ofte også være mere vind- og vandtæt end den billige.

Her kan du se nogle forskellige flyverdragte

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *